Kookworkshop 1001-nachten

Aan de zuidelijke Middellandse zeekust liggen Algerije, Marokko en Tunesië, ooit bekend onder de naam Magreb. Zij vormen het huidige Noord-Afrika. De keuken van deze streek is kleurrijk en verfijnd en rijk aan de smaak van pittige en geurige specerijen. In deze Arabische kookworkshop gaan we mèze (tapas) en stoofschotels in de traditionele tajines leren koken.

  • Libanees platbrood met zaátar (kruiden in olijfolie)
  • Muhammara (dip van granaatappel, walnoot met gegrilde paprika)
  • Amuses envelopjes in filodeeg met feta, bosui en komijn
  • Falafel met verse kruiden
  • Kefta met cacik (kruidig gehakt met knoflook yoghurt saus)
  • Krokante gebakken boterbonen met dille en feta
  • Chermoula van aubergine
  • Kiptajine met ingelegde citroen, groene olijven en verse kruiden
  • Basbousa (griesmeeltaartje) met gepocheerde vijgen (of peer) en een hangop van sinaasappel, witte chocolade en kardemom
  • Café berber (koffie met kardemom, kaneel, kruidnagel en melk)
  • Dadelballetjes met kokos voor bij de koffie

Met een groep een kookworkshop volgen?

Iedere kookworkshop die je wenst te volgen kan worden aangepast naar jouw wensen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden. Groepen van minimaal 10 personen.

Wanneer je meer informatie wenst te ontvangen voor onze beschikbare kookworkshops, de verschillende kookstudio locaties in de regio Den Bosch, en de prijzen hiervan, informeer dan via het contactformulier naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan!