Ingrediënten

Bereiden

Lamstajine… toch wel een van mijn favoriete tajines 🙂
  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit 3 el olie in een braadpan of tajine en voeg het lamsvlees, de ui, de knoflook, de kaneel, het gemberpoeder, de saffraan en peper en zout naar smaak toe. Bak op hoog vuur 5 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee. Draai het vuur laag wanneer het vlees mooi bruin is.
  2. Schep in de tajine of laat in de braadpan. Voeg kokend water toe tot alles net onder staat. Laat op laag vuur 1 uur garen. Roer af en toe om en schenk indien nodig wat kokend water erbij.
  3. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan  2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit een klein beetje olie in dezelfde pan en rooster de amandelen in ca. 3 min. knapperig.
  4. Snijd het blad van de peterselie fijn of koriander en voeg dit enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het vlees. Zo ook de honing. Laat de pruimen 4 min. wellen in heet water. Laat uitlekken en wentel door het sesamzaad. Verdeel de amandelen en pruimen over het vlees. Lekker om te serveren met couscous.

Related Posts


Thanksgiving

Sorry we zijn UITVERKOCHT! THANKS for GIVING…! Binnen een paar dagen waren we al (bijna) uitverkocht. Fantastisch, hè? Deze thanksgiving gaan wij dus met zijn allen 50 mensen die onder de armoedegrens leven (leden van stichting Quiet) blij maken met een gratis Thanksgiving dinner. Dat is geweldig, toch?! En dat mede dankzij jullie support! Sharing […]

26.10.2020

Recept Home-made Hummus

Ingrediënten voor 6 porties hummus: 250 gram gedroogde kikkererwten 2 theelepel baking soda 1,5 liter water 270 gram tahin 4 eetlepels vers citroensap 4 geplette knoflookteentjes 100 ml water / kookvocht zout Om erbij te serveren: goede olijfolie, chilipoeder, verse peterselie, extra kikkererwten. 1. Kikkererwten weken: Week de nacht van te voren de kikkererwten in […]

04.08.2018

Wist je dat ?!?

Tasty TIP! Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof is een erg gezond antioxidant en is eveneens het natuurlijke pigment waaraan tomaten hun rode kleur danken. Koken of rauw? Bij de meeste groenten gaat koken meestal gepaard met enig verlies aan […]

25.07.2018

Comments